Magická príťažlivosť šumivého kumštu tradičnej metódy je opojná. Je to zážitok a chôdza po ihličkách od jarného rezu až po sabráž. Celá metóda je tak fascinujúca a plná delikátnych operácií, že až no. Je v nej plno nadávok, zranení, nežností, koštovania, trpezlivosti, až mám pocit, že aj ja som vyrobený tradičnou metódou. A čím dlhšie to robíme, tým som viac presvedčený, že pri výrobe šumivých vín je najdôležitejšou technologickou zručnosťou predstavivosť. Tentokrát sme založili pinot blanc, chardonnay a frankovku. To bude tá správna modraňská apelácia. Pinot je šťavnatý a jemný, chardonnay mohutné a dobre drží kontúry, frankovka je živá a drží šumivé pri živote. Už tri roky sme len v testovacej fáze, ale definitívny postup a tvár našich šumivých vín sa nezadržateľne odkrýva. Aké budú naše šumivé vína, ako chutia a ako sa pripravujú, to všetko sa môžete dozvedieť na našich degustáciách. A kto bude mať záujem, môže si priniesť vlastnú chladnú zbraň na sabráž, sekeráž, guláž. Viac fotiek na našom facebooku.
Modragne, pravé modranské
Aké budú naše šumivé vína, ako chutia a ako sa pripravujú, to všetko sa môžete dozvedieť na našich degustáciách.